Ιαπωνική εταιρεία θέλει να φτιάξει το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής λαχανικών

kasiwa03

Η γεωργία στον 21ο αιώνα κινείται από τα χωράφια και τα θερμοκήπια σε εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας. Τώρα, μια Ιαπωνική εταιρεία κατασκευάζει το πρώτο εργοστάσιο μαρουλιού, όπου τα πάντα θα είναι αυτοματοποιημένα, από τη σπορά στη συγκομιδή.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί επιστημονική πόλη Kansai κοντά στο Κιότο της Ιαπωνίας από την εταιρεία παραγωγής λαχανικών Spread και θα καλύπτει μια περιοχή 4.800 τετραγωνικών μέτρων. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει 30.000 μαρούλια την ημέρα.

Το εργοστάσιο που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή λαχανικών το 2017, θα ανακυκλώνει το 98 τοις εκατό του νερού που θα χρησιμοποιεί και θα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τεχνητό φως με τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών LED.

Η όλη διαδικασία της καλλιέργειας θα εκτελείται αυτόματα, όπως η σπορά, το πότισμα, η εφαρμογή λιπασμάτων και η συγκομιδή.

Η εταιρεία πίσω από το σχέδιο, δήλωσε πως η ιδέα της προσφέρει μια λύση για μια πιο βιώσιμη και αποδοτική χρήση των πόρων της γεωργίας, που είναι απαραίτητη για να θρέψει τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η τεχνολογία ελέγχου του περιβάλλοντος για καλλιέργεια που έχει αναπτύξει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο. Η εταιρεία δήλωσε ότι το σύστημα μειώνει το κόστος παραγωγής με την τελειοποίηση της διαχείρισης των πόρων.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *