Ένα νέο νευρωνικό δίκτυο υπολογιστών σπρώχνει την τεχνητή νοημοσύνη μπροστά

RMGettyImages156891258-1436292053237

Η Digital Reasoning, μια εταιρεία υπολογιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ανακοίνωσε ότι έχει εκπαιδεύσει ένα νευρωνικό δίκτυο που αποτελείται από 160 δισεκατομμύρια παραμέτρους (10 φορές μεγαλύτερο από ό,τι τα προηγούμενα νευρωνικά δίκτυα).

Το νέο αυτό νευρωνικό δίκτυο ξεπέρασε εύκολα τα προηγούμενα ρεκόρ που κατείχε η Google (με σύστημα 11.2 δισεκατομμυρίων παραμέτρων) και του συστήματος του Lawrence Livermore National Laboratory (με 15 δισεκατομμύρια παραμέτρους). Επίσης επέδειξε βελτιωμένη ακρίβεια σε σχέση με προηγούμενα νευρωνικά δίκτυα καθότι πέτυχε 86 τοις εκατό ακρίβεια στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που ονομάζεται «σύνολο δεδομένων βιομηχανικού προτύπου», αρκετά ψηλότερο από το 76 τοις εκατό του συστήματος της Google και του75 τοις εκατό του συστήματος του πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Το σύστημα της Digital Reasoning εκπαιδεύτηκε με τη χρήση τριών multi-core υπολογιστών σε μια ημέρα προκειμένου να επιτευχθεί η ακρίβεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος του «συνόλου δεδομένων βιομηχανικού προτύπου». Αλλά οι ερευνητές σχεδιάζουν να δοκιμάσουν το σύστημα σε μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων στο εγγύς μέλλον. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Machine Learning.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *