Η Κίνα εκτοξεύει δυο ακόμα δορυφόρους καθώς δημιουργεί το δικό της σύστημα GPS

Chinese rocket

Η κίνα τοποθέτησε δύο νέους δορυφόρους στο Διάστημα το Σάββατο, καθώς δημιουργεί το δικό της σύστημα δορυφορικής πλοήγησης για να ανταγωνιστεί το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού (GPS), των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πύραυλος ο οποίος μετέφερε τους δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, εκτοξεύτηκε από το κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων Xichang, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Sichuan στις 8:29 μ.μ (12:29 GMT), σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του κέντρου Xichang.

Οι δορυφόροι είναι ο 18ος και 19ος που εκτοξεύονται από τη Κίνα, καθώς αναπτύσσει το δικό της σύστημα πλοήγησης που ονομάστηκε Beidou (κινέζικος όρος για τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου). Το σύστημα αυτό πλοήγησης επικεντρώνει τη λειτουργία του αυτή τη στιγμή στη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, αλλά πρόκειται να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη μέχρι το 2020.

Το Beidou χρησιμοποιείται ήδη από αρκετές ασιατικές χώρες, όπως το Λάος, το Πακιστάν και την Ταϊλάνδη. Η χρήση του υποστηρίζει υπηρεσίες όπως η πλοήγηση και αποστολή μηνυμάτων, καθώς και στους τομείς των μεταφορών και της πρόγνωσης του καιρού.

Συνδέσεις – Links

Xinhua news agency

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *