Η NASA έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες του σχεδίου της για την περαιτέρω εξερεύνηση του πλανήτη Άρη

640_mars-journey

Η NASA έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες του σχεδίου εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά στην αποστολή αστροναυτών στον Άρη.

Το σχέδιο βασίζεται σε τρία στοιχεία που θα επιτρέψουν από κοινού στη διαστημική υπηρεσία να αναπτύξει τις τεχνικές ικανότητες και επιστημονικές γνώσεις που απαιτούνται πριν σταλούν άνθρωποι στο διάστημα πέρα από την γήινη τροχιά.

«Η στρατηγική της NASA συνδέει τις βραχυπρόθεσμες δραστηριότητες και την ανάπτυξη δυνατοτήτων για το ταξίδι στον Άρη και ένα μέλλον με μια βιώσιμη ανθρώπινη παρουσία στο βαθύ διάστημα», δήλωσε ο William Gerstenmaier, αναπληρωτής διοικητής για την ανθρώπινη εξερεύνηση και δραστηριότητες στα κεντρικά γραφεία της NASA.

Μέρος των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας μέχρι την αποστολή στον Άρη θα επικεντρωθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Οι ερευνητικές δραστηριότητες εστιάζονται στην πειραματική εφαρμογή νέων τεχνολογιών και την προώθηση της κατανόησης της ανθρώπινης υγείας και η απόδοση θα παράσχει τις βάσεις για μια μελλοντική αποστολή μακράς διαρκείας.

Έρευνες στο ΔΔΣ θα περιλαμβάνουν μελέτες της ανθρώπινης υγείας και συμπεριφοράς, την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων επικοινωνιών και 3D εκτύπωσης, καθώς και δοκιμής υλικών και την ανάπτυξη των συστημάτων αξιοποίησης των πόρων, καθώς και συστήματα περιβαλλοντικού ελέγχου και συστημάτων υποστήριξης ζωής.

Αλλά η Nasa θέλει επίσης να δημιουργήσει νέες ερευνητικές εγκαταστάσεις γύρω από τη Σελήνη, που θα χρησιμεύει ως ένας χώρος όπου θα γίνονται προσομοιώσεις εργασιών στο βαθύ διάστημα με στόχο τον «απογαλακτισμό» των αποστολών από τη συνεχή υποστήριξη των επίγειων ομάδων.

Η διαστημική υπηρεσία θα προσπαθήσει επίσης να δημιουργήσει ένα διαστημικό σταθμό στην περιοχή της Σελήνης για τις δοκιμές των συστημάτων για αποστολές μεγάλης διάρκειας και για την τελειοποίηση της ανακύκλωσης και βελτιστοποίησης των πόρων που απαιτούνται για μια αποστολή χωρίς δυνατότητες ανεφοδιασμού, όπως θα είναι μια αποστολή στον Άρη.

Το τελικό βήμα στο σχέδιο αυτό είναι αυτό που η Nasa αποκαλεί ανεξάρτητες δραστηριότητες πέρα από τη Γη, δραστηριότητες όπου οι αποστολές της Nasa θα μεταφέρονται όλο και πιο μακριά από τη Γη και τη Σελήνη, με τελικό στόχο της οικοδόμηση οικοτόπων στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *