Η Nasa ετοιμάζει αποστολή που θα προσεδαφιστεί σε ένα αστεροειδή

1000

Η Nasa σχεδιάζει στα επόμενα 5 χρόνια να στείλει ένα διαστημικό σκάφος σε ένα αστεροειδή και να συλλέξει ένα κομμάτι του. Αυτή η αποστολή θα είναι ένα ακόμη βήμα προς ένα επανδρωμένο ταξίδι στον Άρη.

Η διαστημική υπηρεσία αποκάλυψε χθες Τετάρτη, λεπτομέρειες της αποστολής η οποία θα κοστίσει περίπου $1.25 δισεκατομμύρια, και θα περιλαμβάνει ένα μη επανδρωμένο σκάφος το οποίο θα χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για τη προώθησή του.

Το σχέδιο αποστολής περιλαμβάνει ένα σκάφος το οποίο θα περιφέρεται γύρω από τον αστεροειδή για ένα χρόνο, όπου κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα αφαιρέσει από την επιφάνεια του αστεροειδή ένα κομμάτι 4 μέτρων, με ρομποτικούς βραχίονες. Θα έχει τρείς με πέντε ευκαιρίες για να αρπάξει τον αστεροειδή δήλωσε ο Robert Lightfoot, αναπληρωτής διοικητής της Nasa.

Το νέο κομμάτι, θα ρυμουλκηθεί κοντά στο φεγγάρι όπου θα τοποθετηθεί σε τροχιά γύρω από αυτό. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την υπό ανάπτυξη ακόμα, νέα διαστημική κάψουλα Orion, δυο αστροναύτες θα ταξιδέψουν προς αυτό το μικρότερο κομμάτι γύρω στο 2050 για να αρχίσουν την εξερεύνησή του.

Η αποστολή αυτή σύμφωνα με τη Nasa θα επιδείξει τις δυνατότητες που χρειάζονται για περαιτέρω μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές πέρα από τη γήινη τροχιά και τελικά στον Άρη.

Πηγή

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *