Το διαστημικό σκάφος Juno της NASA, έστειλε τις πρώτες του χαμηλής ανάλυσης εικόνες από τον πλανήτη Δία

image_4021_1-Juno

Οι πρώτες χαμηλής ανάλυσης εικόνες, από το διαστημικό σκάφος Juno της NASA, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία, του πλανήτη και των τριών από τους μεγαλύτερούς του δορυφόρους (Ευρώπη, Ιώ και Γανυμήδης), έχουν φθάσει στη Γη. Οι πρώτες εικόνες υψηλής ανάλυσης όμως, είναι ακόμη αρκετές εβδομάδες μακριά.

Οι εικόνες αυτές λήφθηκαν από το διαστημικό σκάφος στις 10 Ιουλίου από περίπου 4,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Δία.

Οι εικόνες λήφθηκαν από την JunoCam, μια φωτογραφική μηχανή ορατού φωτός που λειτουργεί και σαν τηλεσκόπιο, η οποία έχει σχεδιαστεί για τη λήψη των καλύτερων φωτογραφιών από τις πολικές περιοχές του Δία.

Οι πρώτες εικόνες υψηλής ανάλυσης θα ληφθούν στις 27 Αυγούστου, όταν το σκάφος θα κάνει το επόμενο κοντινό του πέρασμα από τον πλανήτη.

Αυτή η εικόνα είναι μια από τις πρώτες εικόνες που λήφθηκαν από το σκάφος Juno όταν εισήλθε σε τροχιά γύρω από τον Δία στις 4 Ιουλίου

Αυτή η εικόνα είναι μια από τις πρώτες εικόνες που λήφθηκαν από το σκάφος Juno όταν εισήλθε σε τροχιά γύρω από τον Δία στις 4 Ιουλίου

Το διαστημικό σκάφος, Juno, έφτασε στον Δία στις 4 Ιουλίου, για να μελετήσει τον γιγαντιαίο πλανήτη για δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, το διαστημικό σκάφος θα κάνει 37 ολικές περιφορές γύρω από τον Δία, περνώντας σε κοντινή απόσταση από τα υψηλότερα σημεία των νεφών του πλανήτη, με την πιο κοντινή προσέγγιση να είναι περίπου 4,100 χιλιόμετρα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιφορών, το σκάφος θα προσπαθήσει να διεισδύσει κάτω από το κάλυμμα των νεφών και να μελετήσει τα Σέλας του για να μάθει περισσότερα σχετικά με την προέλευση του πλανήτη, τη δομή του, την ατμόσφαιρά του και την μαγνητόσφαιρα του.

Παραπομπές

Juno – NASA

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *