Νέες εικόνες του Πλούτωνα από την επιστημονική ομάδα πίσω από την αποστολή του New Horizons

nh-pluto-in-false-color

Η επιστημονική ομάδα πίσω από την αποστολή της NASA, New Horizons έχει δημοσιεύσει μια νέα φωτογραφία ημισελήνου του Πλούτωνα, μια νέα χαμηλής ανάλυσης εικόνα του πλανήτη νάνου και μια τρισδιάστατη στερεοσκοπική εικόνα της επιφάνειάς του.

Πριν από ένα μήνα, η επιστημονική ομάδα δημοσίευσαν μια καταπληκτική αλλά ατελή εικόνα της ημισελήνου του Πλούτωνα. Χάρη σε νέες επεξεργασίες της εικόνας, έχουμε πλέον την πλήρη εικόνα.

image_3396_1-Pluto

Η εικόνα, που λήφθηκε όταν το New Horizons βρισκόταν 18,000 χιλιόμετρα μακριά από τον Πλούτωνα, δείχνει στρώματα της λεπτής του ατμόσφαιρας που εκτείνεται σε όλη τη διαδρομή γύρω από τον πλανήτη νάνο.

Η πρώτη τρισδιάστατη στερεοσκοπική εικόνα  της επιφάνειας του Πλούτωνα, που φαίνεται πιο κάτω δείχνει μια αρχαία περιοχή γεμάτη από κρατήρες, με χαμηλούς λόφους και βαθιές ρωγμές που δείχνουν επέκταση του φλοιού του πλανήτη νάνου.

image_3396_2-Pluto

Παράλληλα με την δημοσίευση των νέων εικόνων υψηλής ανάλυσης, το διαστημικό σκάφος επιστρέφει εικόνες χαμηλής ανάλυσης, όπως φαίνεται πιο κάτω για την βελτίωση χαρτών άλλων περιοχών.

image_3396_3-Pluto

Το διαστημικό σκάφος New Horizons βρίσκεται σήμερα 5.120.000.000 χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη μας και 128.600.000 χιλιόμετρα από τον Πλούτωνα, με όλα του τα συστήματα να λειτουργούν κανονικά.

Παραπομπές

New Horizons – NASA

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *