Νέα ιστοσελίδα από τη NASA, προσφέρει καθημερινές εικόνες της Γης από το διάστημα

Capture

Η NASA δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα, όπου ο καθένας μπορεί να δει εικόνες από τη πλήρη, ηλιόλουστη πλευρά της Γης κάθε μέρα.

Οι εικόνες λαμβάνονται από μια φωτογραφική μηχανή, η οποία βρίσκεται πάνω στο διαστημικό σκάφος Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται 1,609,344 km από τη Γη.

Μια φορά την ημέρα η NASA θα δημοσιεύει τουλάχιστον δώδεκα νέες έγχρωμες εικόνες της Γης οι οποίες αποκτήθηκαν 12 με 36 ώρες νωρίτερα από τη Πολυχρωμική Κάμερα Απεικόνισης (EPIC). Κάθε ημερήσια ακολουθία εικόνων θα δείχνει τη Γη καθώς περιστρέφεται, αποκαλύπτοντας έτσι όλη την υδρόγειο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο νέος διαδικτυακός τόπος διαθέτει επίσης ένα αρχείο των εικόνων από την EPIC, μέσα από το οποίο μπορεί να γίνει αναζήτηση με βάση την ημερομηνία και την ήπειρο.

Οι εικόνες αυτές θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να μελετήσουν ημερήσιες διακυμάνσεις σε ολόκληρη την υφήλιο σε χαρακτηριστικά όπως η βλάστηση, το όζον, τα αερολύματα και τα υψόμετρα των σύννεφων και την ανακλαστικότητα τους.

Παραπομπές

EPIC daily images website

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *