Παραπληγικός περπατά ξανά μετά την επανασύνδεση του εγκεφάλου του με τα πόδια του

1364006937382,0

Η ικανότητα του βαδίσματος έχει αποκατασταθεί σε ένα άνδρα έπειτα από μια κάκωση νωτιαίου μυελού, με τη χρήση της δύναμης του εγκεφάλου του σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση NeuroEngineering and Rehabilitation.. Η μελέτη αυτή δείχνει ότι είναι δυνατή η χρήση άμεσου ελέγχου από τον εγκέφαλο για να κάνουν ένα άτομο να περπατήσει ξανά.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα άτομο με πλήρη παράλυση και στα δύο πόδια (παραπληγία), που οφείλεται σε τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, ήταν σε θέση να περπατήσει χωρίς να βασίζεται σε χειροκίνητο έλεγχο και ρομποτικά άκρα, όπως με προηγούμενες συσκευές βοήθειας περπατήματος.

Ο συμμετέχον στη μελέτη, ο οποίος είχε παραλύσει εδώ και πέντε χρόνια, περπάτησε κατά μήκος μιας διαδρομής 3,66 μέτρων χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που βασίζεται σε ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα (EEG). Το σύστημα λαμβάνει ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο του συμμετέχοντος, τα οποία στη συνέχεια ταξιδεύουν κάτω σε ηλεκτρόδια που είναι τοποθετημένα γύρω από τα γόνατα του για να δημιουργήσουν κίνηση.

«Ακόμα και μετά από χρόνια απραξίας, ο εγκέφαλος μπορεί να δημιουργήσει ακόμα ισχυρά κύματα του εγκεφάλου που μπορούν να αξιοποιηθούν για την εκτέλεση του βασικού βαδίσματος. Στη μελέτη αυτή δείξαμε ότι μπορούμε να επαναφέρουμε τη βάδιση, μετά από μια πλήρη κάκωση του νωτιαίου μυελού, με τη χρήση εγκεφαλικού ελέγχου», αναφέρει στη μελέτη ο Δρ An Do, ένας από τους επικεφαλής της μελέτης από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Αυτή η μη επεμβατική μέθοδος για τη διέγερση των μυών των ποδιών είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος και είναι μια πρόοδος σε σχέση με τα συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα τα οποία χρησιμοποιούν εικονική πραγματικότητα ή ρομποτικό εξωσκελετό.

Παραπομπές

Η μελέτη – The feasibility of a brain-computer interface functional electrical stimulation system for the restoration of overground walking after paraplegia

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *