Ρομπότ μάχονται μεταξύ τους στα “γήπεδα” της Κίνας

640_robo-cup

Μια ομάδα από ρομπότ από κάθε κατηγορία θα στεφθεί πρωταθλήτρια στις 22 Ιουλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για ρομπότ το γνωστό RoboCup, που διοργανώνεται από τις 17 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2015 στη Κίνα.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται από το 1997 και κάθε χρόνο βλέπουμε ολοένα και πιο εξελιγμένα ρομπότ που συμμετέχουν. Το πρωτάθλημα έχει εξελιχθεί από 38 ομάδες από 11 χώρες, σε πάνω από 500 ομάδες από περισσότερες από 45 χώρες που συμμετέχουν.

Ομάδες αυτόνομων ρομπότ παίζουν ποδόσφαιρο εναντίων η μία της άλλης. Παρόλο που ο αρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναπτύξει μέσα του πρωταθλήματος την εξέλιξη της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, ο απώτερος στόχος τώρα είναι για μια ομάδα ρομπότ να αναμετρηθούν με την ομάδα που θα κερδίσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου το 2050.

Τα ρομπότ που διαγωνίζονται είναι προ-προγραμματισμένα, με περίπου 50.000 γραμμές κώδικα για κάθε αγώνα, εντούτοις υπάρχει και το στοιχείο της μάθησης. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα ρομπότ «μιλούν» με τους εκπαιδευτές τους, και μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης μπορούν να γίνουν αναβαθμίσεις στα προγράμματα των ρομπότ για να χρησιμοποιήσουν αυτές τις νέες «πληροφορίες» στα επόμενά τους παιχνίδια.

Συνδέσεις – Links

RoboCup 2015

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *