Το πρώτο φάρμακο κατά του καρκίνου του αίματος ( λευχαιμίας ), έχει θετικά αποτελέσματα σε κλινικές δοκιμές

Καρκίνος του αίματος

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leicester και του νοσοκομείου του Leicester ανακοίνωσαν μια σημαντική πρόοδο που είχαν κατά τη διάρκεια της πρώτης κλινικής δοκιμής με πραγματικούς ασθενείς ενός νέου φαρμάκου για τη θεραπεία του καρκίνου του αίματος ( λευχαιμίας ). Τα αποτελέσματα αυτής της κλινικής δοκιμής δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Blood.

Στην κλινική δοκιμή, οι ερευνητές εξέτασαν την αποτελεσματικότητα ενός νέου αναστολέα του ΟΝΟ / GS-4059, για τη θεραπεία της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας και των ασθενών με λέμφωμα Non-Hodgkin. Ο αναστολέας ΟΝΟ / GS-4059 στοχεύει την ΒΤΚ, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την επιβίωση και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Οι κλινικές δοκιμές ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2012 με 90 ασθενείς οι οποίοι προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Οι ασθενείς με χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία έδειξαν την καλύτερη ανταπόκριση στη θεραπεία με τους περισσότερους από αυτούς να εξακολουθούν να βρίσκονται στις κλινικές δοκιμές μετά από 3 χρόνια χωρίς αξιοσημείωτη τοξικότητα.

Η επιτυχία αυτού του φαρμάκου, ανοίγει το δρόμο για την μελλοντική του ανάπτυξη σε μελέτες συνδυασμού αναφέρουν οι ερευνητές στη μελέτη. «Το επόμενο βήμα», αναφέρουν καταληκτικά οι ερευνητές στη μελέτη, «είναι να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Περαιτέρω έρευνα με τη χρήση αυτού του φαρμάκου σε συνδυασμό με επιπρόσθετους στοχευμένους παράγοντες, ίσως οδηγήσει στην επίτευξη μιας συνολικής θεραπείας. Παράλληλα με τη κλινική ανάπτυξη, η ομάδα των ερευνητών μελετούν πως αυτό το φάρμακο λειτουργεί και πώς να ξεπεράσουν πιθανές αντιστάσεις.

Παραπομπές

Η μελέτη – A phase I clinical trial of the selective BTK inhibitor ONO/GS-4059 in relapsed and refractory mature B-cell malignancies

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Παιδί της επιστήμης και της τεχνολογίας, παρέα με ένα γάτο κοιτάζει το σύμπαν και θέτει ερωτήσεις

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *